Hexville
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum RPG

KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

A Villon Könyvtár

Go down 
2 posters
SzerzőÜzenet
April Newman

April Newman

Karakter rangja : Kobold Gyalog (0. szint)

Hozzászólások száma : 16
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 07.

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 10:41 am

April belépett a könyvtárba, és körbepillantott. Pár egyetemista, semmi több, a megszokott lézengés. A pult mögött egy idősebb férfi áll: April nem vette a fáradtságot, hogy megismerje új munkatársait, úgyis mindegyiken van névtábla. Fekete bakancsot, fekete farmert, és bő fekete kapucnis pulóvert visel. Nyakában ott van a könyvtárosoknál megszokott mágneskártya, amivel szabadon mozoghatnak a könyvtár területén, és mellé akasztva a névtáblája.
Egy srác egyből odalép hozzá tipikus bájvigyorral.
- Szia, tudnál segíteni?
- Mi kéne? - April felhúzza egyik szemöldökét, és összefonja maga előtt karjait.
- Nem vagyok erre járatos, és az érdekelne, hogy merre laksz?
A lány megforgatja szemét, és elmegy a srác mellett, nagy nehezen megállva, hogy elkapja annak torkát, és addig fojtogassa, amíg térdre nem esik.
- Paraszt... - Motyogja még magának, miközben elkezdi a helyére rakni a magára hagyott könyveket.
Vissza az elejére Go down
Sara Tobia

Sara Tobia

Karakter rangja : Tündér Gyalog (0. szint)

Speciális rang : -

Frakció/Szervezet : -

Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 05.

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 3:51 pm

*Sara Tobia fürge léptekkel, tele lelkesedéssel lépett be a könyvtárba. Úgy hallotta, egy fiatal lány az új könyvtáros, s gondolta megkeresi, miközben segítségét kéri néhány izgalmas recept megkeresésében. Nem kellett sokáig keresgélnie, hamar megpillantotta, s odasietett.*
- Szia! Sara vagyok! *mondta, szíve pedig olyan gyorsan kezdett verni izgalmában, hogy majdnem elájult.*
April Newman

April Newman

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:02 pm

- Szia Sara, én meg egy könyvtáros vagyok. Mondd mit akarsz...
Vakkantotta oda a lány, fel sem nézve a könyvpakolásból, és elindult az egyik polc felé, de út közben nekiütközött egy széknek, és több kötetet is szétszórt.
- A francba... - Morogta magának, ledobta a kupac maradékát az asztalra, és nekiállt, hogy felszedje a cuccokat. Közben fél szemmel végigmérte a lányt.
~ Basszus, de vonzó ez a csaj... Utálom a fajtáját. Biztos picsogós nyálgép... Pfff... ~ Gondolta, miközben lerakta a második kupacot is az asztalra. ~ Azt hiszem ezt felezve viszem, úgy talán nem csinálok megint komplett hülyét magamból... ~
Sara Tobia

Sara Tobia

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:10 pm

-Hallom, nem rég érkeztél Hexville-be. ~Szegény, leejtette a könyveket!~
-Engedd, hadd segítsek! *odarohant hozzá, apró kezeivel gyorsan kapkodta fel a könyveket* -Cukrász vagyok, amúgy. És új recepteket jöttem vadászni. Segítesz válogatni? *fejét oldalra billentette, vidám mosolyt küldött April felé.*
April Newman

April Newman

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:17 pm

~ Hajjom nemjég éjkeztéj? Blöeee... Hányás a stílusa...~ Gondolta, majd miközben pakolna, a lány segíteni kezd. Meglepetten nézett rá, majd mikor elkészülnek, felegyenesedik.
- Figyu, te most barátkozni próbálsz velem? - Kérdezte teljességgel értetlenül April. Ez nála nem megszokott. Felkapja az egyik könyvkupacot, majd berakosgatja a köteteket a helyükre.
- A receptek arra vannak... - Mutat el a polcok között. - Tizenhetes sor, szakácskönyvek szekció. Azt hiszem a hatos, a hetes, a nyolcas és a kilences polcok azok. Remélem eléred. Ha nem, keress egy könyvtárost, hoz neked létrát.
Ezzel lezártnak tekinti a témát, és elindul a második könyvkupacért. Közben idegesen megnyalja az ajkait. Nem szokott ő ahhoz, hogy kedvesek és közvetlenek legyenek vele az emberek.
Sara Tobia

Sara Tobia

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:24 pm

~Miért ilyen mogorva velem? Biztosan meg tudom törni a jeget!~
-Igen barátkozni próbálok. A környéken szinte mindenki hozzám jár, gondoltam beugorhatnál. *April kezébe nyomott egy szórólapot a cukrászdájáról* -Ez nem reklám, nem kell eljönnöd, de mivel most érkeztél, biztosan te is szeretnél ismerkedni, és erre a cukrászdám tökéletes hely. *kacsint*
~Remélem, nem érti félre...~
-Köszönöm, bár arra a létrára tuti, szükségem lesz. Nem adnád ide most?
April Newman

April Newman

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:32 pm

~Nem reklám? Akkor mi? Kalózmarketing?~
- Figyelj kislány... Engem itt nem szeret senki, és ez így van jól. Én ezt élvezem. Szóval szépen fogd vissza magad, mielőtt a létrát véletlenül kirúgom alólad... - Morogja April dühösen villogó szemekkel, majd előhúzza az egyik szekrény mögül a majd másfél méter magas létrát... Ami inkább lépcső. - Amúgy sem szeretem az ilyen édes vackokat. Én vacsorára pepperónit rágcsálok.
Ezzel egy nyögéssel a vállára dobja a fémlétrát, és elindul a jelzett helyre. Egy srác egyből vigyorogva jön, hogy a "Segíthetek?" kezdetű felszedős szöveggel próbálkozzon, de a lány csak ránéz dühösen.
- Kitépem a szíved, ha megszólítasz! Értve? - Sziszegi mint egy felbőszített kígyó, mire a fiú ijedten lép hátra. - Jó kutya!
Ezzel tovább robog, hátha végre megszabadul a csacsogós, és amúgy felettébb kedves lánytól.
Sara Tobia

Sara Tobia

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:36 pm

-Várj már egy kicsit! *April után siet.*
-Megbántottalak valamivel? Sajnálom. Én kedvelem azokat is, akiket mások nem kedvelnek. Sok magányos farkas vetődik az én utcámba. *Vidáman kacsint, miközben irigyen lesi az Aprilre vadászó jóképű fiúkat* ~Vajon a visszautasítás tényleg jó módszer náluk?~ -Kérlek, gyere el hozzám! A vendégem vagy, sütök neked valami sósat, rendben? Pogácsa? Pepperónit is tehetek bele.
April Newman

April Newman

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:43 pm

Befordul a megfelelő sornál, és lerakja a létrát.
- Figyelj Cica... Én itt dolgozom, ennyi. Azért, mert megmutatom, hol a könyv, még nem leszünk legjobb cimbik, és nem vagyok kíváncsi semmilyen kedveskedésre... - Mondja, és már indulna is el, mikor a lány végső pogácsás mondata elhangzik. És megtorpan. Nem a pogácsa miatt, arról magas ívben tesz, valami más... Egy megérzés. És April szeret hallgatni a megérzéseire. Lassan visszafordul, végigméri a leányzót, majd ránéz a falon lógó méretes órára.
- Van kocsid? Nekem nincs. Húsz perc múlva végzek, és sokáig tartana begyalogolni. És negyed óra múlva megy el az utolsó busz. Biciklizni meg most nincs kedvem. És haza is kell hoznod. Ha ez megfelel, akkor mehetünk. Huszonöt perc múlva a kijáratnál!
A választ meg sem várva elindul, hogy végezze a munkáját, ám még menet közben int egyet.
- A fölső polcokat ajánlom. Század eleji szakácskönyvek, igazi specialitások. Csak ne félj a létrától. Imbolyogni látszik, de stabil....
Ezzel elsétál...

Húsz perc múlva zárják a könyvtárat, April pedig lecsekkol, majd elindul kifelé. Kíváncsian néz körül, hogy a lány várja-e.
Sara Tobia

Sara Tobia

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Júl. 07, 2011 4:51 pm

*Zavarba jött* ~A pogácsám kell neki, vagy csak kihasznál? Bár, ha örömet okozhatok neki.~
-Sajnálom, de nekem sincs autóm. Biciklivel járok... Hű, már ennyi az idő! Sajnálom, de indulnom kell, mert el kell tennem a maradék sütiket. Kellemes estét.
*Azzal sebes léptekkel kiiramodott a könyvtárból, és biciklire pattanva eltekert.*
Ajánlott tartalom

A Villon Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Villon Könyvtár   A Villon Könyvtár I_icon_minitime

A Villon Könyvtár
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hexville :: Hexville és környéke (IC) :: Egyetemi város-
Ugrás: